Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2007

ΠΑΣΟΚ: Νεα Αλλαγή - Νεα Πορεια

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε ένα σοκ για τον κόσμο, τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.

Η ιστορία της δημοκρατικής πράταξης, η διαδρομή της στην μεταπολιτευτική πολιτική ιστορία, η συμβολή της στον τόπο με τις κυβερνήσεις του Α.Παπανδρέου και του Κ.Σήμίτη, δικαιούνται μια καλύτερη θέση στην εκτίμηση του Ελληνικού λαού και της επιλογής τους.

Ας σημαδέψουμε τη μέρα της 16 Σεπτεμβρίου 2007, ως την ημέρα που ξεκινάμε τη Νέα Αλλαγή, τη Νέα Πορεία στην ελληνική πολιτική σκηνή. Ας στρατευτούμε όλοι στην παράταξη για να της δώσουμε τη χαμένη της αξιοπιστία.

Να συζητήσουμε γρήγορα αλλά όχι πρόχειρα για τα αίτια της ήττας.
Να αποδώσουμε σύντομα αλλά όχι άκριτα και άδικα τις ευθύνες της.
Να ξαναδώσουμε το χέρι μας σε όλους όσους πικράθηκαν, απογοητέυτηκαν, προσβλήθηκαν κι απομακρύνθηκαν απο το χώρο μας, από την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσει ως ενιαίος, συλλογικός εκφραστής της αγωνίας του κόσμου.

Να στηρίξουμε μια νέα ηγεσία που θα εγγυηθεί την ενότητα, την ιστορία, τη συνέχεια, την εσωκομματική δημοκρατία. Μια νέα ηγεσία που θα συμβολίσει ουσιαστικά την εναλλακτική πρόταση που πειστικά πρέπει να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ στην Ελληνική κοινωνία.

Ας στηρίξουμε την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου να ηγηθεί στη Νέα Πορεία.

4 σχόλια:

Medeon είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Elias είπε...

Σας παραπέμπω στο μπλογκ μου ....

animalis είπε...

Γιώργο καλησπέρα
Δεν θα με θυμάσαι. Είμαι ο Χρήστος Μπαζιώτης και ήμουν μαθητής στην Πάτρα όταν σπούδαζες και πολλές φορές είχαμε μιλήσει, με εσένα φοιτητή, κατά τη διάρκεια αφισοκολλήσεων την εποχή του 1985-1989 στο εκλογικό κέντρο του ΠΑΣΟΚ στην Κολοκοτρώνη
Σε βρίσκω φίλε πάλι μέσα από τα blogs και χαίρομαι διότι όπως όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνεις ευθύνες.
Το ΠΑΣΟΚ ως κίνημα λαού μεταπλάσεται και διαμορφώνεται για να εκφράζει τις επιθυμίες και τα οράματα αυτού του Λαού. Ξέρω σου είναι δύσκολο να πάρεις θέση μετά από μια ήττα αλλά ακριβώς γι'αυτό είναι ευθύνη.
Όπως τότε στην Πάτρα, που περάσαμε δύσκολες στιγμές για την παράταξη, που χάθηκαν σύντροφοι σε τροχαία πριν την ομιλία του αείμνηστου Ανδρέα στο μόλο έτσι και τώρα θα αναλάβουμε δράση.
Ο Γ. Παπανδρέου έδωσε νέα πνοή στο κίνημα αλλά η πολιτική, που επαγγέλεται είναι μιας άλλης γεωπολιτικής κουλτούρας, που ο ελληνικός λαός δεν είναι ούτε θα είναι έτοιμος δυστυχώς να την αποδεχθεί.
Λάθη όπως η μη ξεκάθαρη θέση στο άρθρο 16, για τα οποία εμείς αγωνιστήκαμε για να μην περάσουν οι όποιες αλλαγές το ΄89-΄93, μας στοίχισαν.
Καιρός να αναλάβουμε δράση και τις ευθύνες μας.
Φίλε σε χαιρετώ και ελπίζω να είσαι κι εσύ ένας από τους πρωταγωνιστές της ανασυγκρότησης του κινήματος.

ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ είπε...

pasokneaallagi.blogspot.com

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ